Mediawicki

Det kunne være spændende at udvikle 1863 materialet med en wicki, hvor medlemmer opfordres til at skrive via CG. Opgaven er: hvor tæt kan vi komme på en begivenhed, der skete for 150 år siden? Kan vi bruge “crowdsourcing” som metode i en afgrænset kreds af medlemmer af L.506?

Hvordan samler vi stumperne? Måske via en wicki, der i slutfasen redigeres sammen til en bog eller et hæfte. Men den traditionelle wicki er meget sårbar. Jeg mistede fx et større arbejde på Computerscience wicierne fordi nogen folk, der sælger potensfremmende midler hackede med en robot, der overskrev sider hvert andet minut. En helt åben wicki er en dårlig idé, selv om det tilsyneladende virker for Wickipedia.

Krav til wickien:

  • Anonyme skribenter skal afvises
  • Redaktører skal kunne godkendes
  • Redaktører skal muligvis have et lille kursus i at anvende wickien – og i at skrive i det offentlige rum som internettet nu engang er.

Mediawicki ser ud til at leve op til vores behov. Den virker via php og er open source. Brugerrettigheder kan administreres. Mediawicki er FOSS og virker via PHP.

Enable Notifications OK No thanks

We use cookies - more information

Multimusen.dk will set a few cookies from Doubleclick, Google and the Social Media plugins they ay set some cookies. Some of my pages use APIs - such as YouTube, LinkedIn, Google Fonts, Google Maps, Mapbox, Spotify, Jetpack, Twitter, Facebook &c.. Such plugins may set the odd cookie.

Close