Categories
1863

Mediawicki

Det kunne være spændende at udvikle 1863 materialet med en wicki, hvor medlemmer opfordres til at skrive via CG. Opgaven er: hvor tæt kan vi komme på en begivenhed, der skete for 150 år siden? Kan vi bruge “crowdsourcing” som metode i en afgrænset kreds af medlemmer af L.506?

Hvordan samler vi stumperne? Måske via en wicki, der i slutfasen redigeres sammen til en bog eller et hæfte. Men den traditionelle wicki er meget sårbar. Jeg mistede fx et større arbejde på Computerscience wicierne fordi nogen folk, der sælger potensfremmende midler hackede med en robot, der overskrev sider hvert andet minut. En helt åben wicki er en dårlig idé, selv om det tilsyneladende virker for Wickipedia.

Krav til wickien:

  • Anonyme skribenter skal afvises
  • Redaktører skal kunne godkendes
  • Redaktører skal muligvis have et lille kursus i at anvende wickien – og i at skrive i det offentlige rum som internettet nu engang er.

Mediawicki ser ud til at leve op til vores behov. Den virker via php og er open source. Brugerrettigheder kan administreres. Mediawicki er FOSS og virker via PHP.

By Per Thykjaer Jensen

Per is the WordPress expert at Business Academy Aarhus. Senior Lecturer at the Multimedia Design Programme. His background is in the Arts: MA Literature History and BA Art History. Later he added a MA in IT, interaction and Multimedia. And he is a wicked Linux user.