Fra papirt til hypermedie - QR på stickit note.
Fra papir til hypermedie – QR på stickit note.

Sp.: Kan man lave en opslagstavle med links?

Sv.: QR!

Et webcam eller et godt DSLR kamera kan tage billeder af opslagstavlen – og distribuere via www.  Og sådan kan en almindelig opslagstavle forvandles til et hypermedie… fx ved at  linke direkte til arbejdsdokumenter, regneark, præsentationer mv. i Google Docs.

I praksis kan man klistre QR på en huskeseddel eller et kartotekskort. Her er et link til nogle PHP QR classes, der kan anvendes på en webserver.

QR kan indeholde små tekster eller informationer om:

  • Hyperlinks til www
  • Vcard (visitkort)
  • Geolocation
  • Telefonnummer
  • etc.
Herunder er mit visitkort:
QR Per Thykjær Jensens vcard
QR Per Thykjær Jensens vcard

 

Published by Per Thykjaer Jensen

I am a Senior Lecturer in front- and backend web programming at the Multimedia Design and Communication Programme at Business Academy Aaarhus. I speak several languages: PHP, Python, MySQL, JavaScript, Nodejs, HTML, CSS, and ... Danish. Background: MA it, interaction and multimedia - MA Literature history - BA Art History.