Anmeldelse: Building PHP Applications

‘Building PHP Applications’ (Wrox 2011) handler om at udvikle PHP-applikationer ved hjælp af frameworks. Bogen fortæller om en lang række PHP-relaterede frameworks, og vælger at gå i dybden med de frameworks, som forfatterne anser for mest populære:

  • CakePHP
  • Symphony
  • Zend

Bogen kommer således vidt omkring; men det kan ærlig talt være lidt trættende at læse, hvordan man laver fx en adresseliste med det samme eksempel i CakePHP, Symphony og Zend. Derefter går man videre til et nyt eksempel, der skives efter samme algoritme.

Men eksemplerne er gode, og forfatterne er ærlige nok til at skrive, at nogle af disse frameworks har en stejl indlæringskurve. CakePHP skulle være mest enkelt at gå til – og dokumentationen i dette framework roses til skyerne. Det sidste kan undre; men det siger måske lidt om dokumentationen på frameworks generelt.

‘Building PHP Applications’ vrimler med herlige kabbalistiske magiske ord: LAMP, WAMP, MAMP, CRUD, ORM, CMS, MVC, MVP, SVN, ODBC, CSRF, AJAX, LDAP, ACL etc. Den elizabetanske renessancemagiker John Dee ville blegne af midsundelse over dette farverige fagsprog. Men det skal dog siges, at de mange begreber forklares godt og grundigt. Og derefter kan man jo selv kaste om sig med dem.

Jeg købte bogen med det formål at få en bedre forklaring af CakePHP end den som er tilgængelig på CakePHPs egne sider (på disse sider kan man fx læse, at en model er en model – og det er jo en gang tautologisk vrøvl).

‘Building PHP Applications’ forklarer CakePHP på en fin måde – man skal bare springe let og elegant hen over eksempler på Zend og Symphony. Omvendt kunne det jo være, at Zend og Symphony viser sig at være et godt alternativ?

‘Building PHP Applications’ er således en god indføring i PHP-frameworks.

 


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enable Notifications OK No thanks

We use cookies - more information

Multimusen.dk will set a few cookies from Doubleclick, Google and the Social Media plugins they ay set some cookies. Some of my pages use APIs - such as YouTube, LinkedIn, Google Fonts, Google Maps, Mapbox, Spotify, Jetpack, Twitter, Facebook &c.. Such plugins may set the odd cookie.

Close