Kognitiv gennemgang

Jan Skovgård (J)  loggede ind i WP, der af en eller anden grund ikke fungerede på EAKs wifi. Med ledning til nettet var log in mulig. J- prøvede en række gængse browsere med samme resultat. (Chrome, Firefox, Internet Destroyer).

Kognitiv gennemgang

J- var ledte efter informationer om, hvad websitet skulle kunne og hvorfor; men der var ingen vejledende fil. Han undrede sig over hvad “fill in the form below” betyder. Det gik op for ham, at en form er en formular. Så udfyldte han den med værdien 123 og gav de forskellige radio buttons værdier. Han klikkede på ok.

– hvad sker der så.

J- kunne se, at graferne havde ændret sig lidt; men hvor var hans indtastning. Han ledte også efter noget der viste “red value”; men der var ikke noget som var rødt. Heller ikke i graferne. Betydningen af tolkningen var et problem for J-.

Konklusion på kognitiv gennemgang: produktet mangler forklaringer på termer og begreber. Det er ikke sikkert, at en astmapatient ved hvad peakflow er –  eller hvad værdierne af fx “cough” betyder. Måske skulle man begynde med at tale til patienten som et menneske ville gøre:

– Hvordan har du det?

– Har du hostet i nat? Hvis du har hostet, kan du angive en værdi her …

Og lignende.

Interfacet skal med andre ord være humant forståeligt.

Enable Notifications OK No thanks

We use cookies - more information

Multimusen.dk will set a few cookies from Doubleclick, Google and the Social Media plugins they ay set some cookies. Some of my pages use APIs - such as YouTube, LinkedIn, Google Fonts, Google Maps, Mapbox, Spotify, Jetpack, Twitter, Facebook &c.. Such plugins may set the odd cookie.

Close