iPad og Alt om DATA


iPad bliver anmeldt og rost til skyerne i “Alt om DATA” (3/2011). Journalister har det med at være begejstrede for ny teknologi. Især når der står Apple på. Så det undrer mig egentlig ikke. Men det er lidt mærkeligt, at Lars Bennetzen i én artikel roser iPad til skyerne, som fantastisk teknik. Han bedømmer den som: 70% funktionalitet, Pris 30%. Det med prisen er altså rigtigt. iPad er simpelt hen for dyr.

Den samlede bedømmelse er 4½ af 5 stjerner.

Så vidt så godt; men hvis man læser resten af det udmærkede blad, så kommer der kritiske tanker. Lars Bennetzen aner faktisk ikke, hvad han skal bruge sin iPad til. Den passer ikke ind i hans livsmønster. Det den kan er en PC eller laptop bedre til.

Hvorfor finder denne skuffelse ikke vej til anmeldelsen med de mange stjerner? Det gør anmeldelsen utroværdig, når journalisten på den ene side giver den alle de stjerner han råder over – og på den anden side ikke ved hvad han skal med dimmeren. De negative tanker skjules i en kommentar sidst i bladet.

Hvorfor er det nu sådan?

Det ville klæde “Alt om DATAs” anmeldelser, hvis de var mere ærlige. Den stjernebestrøede artikel er vel nærmest en anprisning. Som forbruger vil jeg da hellere læse en ærligt ment artikel om iPad. Der var jo problemer med iTunes. Uden iTunes kan apparatet end ikke fungere… det er da et problem. iPaden er en del af Apples efterhånden urimeligt monopolitiske systemer. “There’s only one way. The Apple way.”

Men journalisten har ikke ret i at iTunes er det eneste program, der kan opdatere en iPad. Linuxbrugere har visse alternativer. Det har man sådan set også på Windows. Og det er ikke nødvendigt at jailbreake maskinen.

“Alt om DATAs” artikel bidrager til den hype, som Apple bygger omkring sit apparat. iPad er smart, bevares. Men som forbruger vil jeg høre SWOT!


Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Enable Notifications OK No thanks

We use cookies - more information

Multimusen.dk will set a few cookies from Doubleclick, Google and the Social Media plugins they ay set some cookies. Some of my pages use APIs - such as YouTube, LinkedIn, Google Fonts, Google Maps, Mapbox, Spotify, Jetpack, Twitter, Facebook &c.. Such plugins may set the odd cookie.

Close