Evaluering pr. email

Michael Hansons evaluering

Inspireret af “Data Collection – Importance and Options ” af Avinash Kaushik og måske også lidt af Steve Krugs “Rocket Surgery Made Easy” kaster jeg mig ud i en heuristisk analyse af Per Thykjær Jensens plugin til WordPress. Det betyder blandt andet en nådesløs testen af alle app’ens bruger-elementer. Ret beset ville det være mere korrekt at kalde analysen hermeneutisk, idet den skal forsøge at samle et forklarligt, betydningsfuldt hele ud fra en række detaljer, der i sig selv ikke nødvendigvis synes at bære nogen større betydning. Anyway, udstyret med link og login-oplysninger logger jeg ind på sitet. Det fører mig til admin-delen af wordpress-sitet.

I admin-delen kan jeg udføre de vanlige WordPress-aktiviteter: Jeg kan poste indlæg, uploade medier eller skrive kommentarer. Jeg kan også tilgå profil, værktøjer og kontakt. Ellers er kontrolpanelet rimeligt renset for forstyrrende elementer.

En “Asthma Diary” tillader mig at indtaste data. Først og fremmest kan jeg indtaste data i form af en note. Hvis jeg ikke markerer og fjerner eller erstatter teksten “note”, der fra begyndelsen står i note-feltet, tilføjes den automatisk de indhentede data.

Jeg kan tilføje data om i felterne: Cough, Wheeze, Sleep, og Activity. De er alle radio-button felter. Jeg kan desuden tilføje information i feltet Peakflow. Jeg prøver mig frem og indtaster en tekst i feltet Peakflow. Det giver et resultat i feltet nedenfor under Peakflow Indications: “Your Current peakflow: 0 It is a Red Peakflow Value – Indicates a medical emergency.” Uha.

Heldigvis viser det sig, at jeg har misforstået den datatype, der skal indtastes i feltet. Når jeg indtaster tal, giver den til at begynde med samme resultat. Men indtaster jeg høje tal, som fx 1200, får jeg følgende resultat: “Your Current peakflow: 1200 It is a Green Peakflow Value”.

Scroller jeg længere ned ad siden, får jeg nogle meget fine grafiske fremstillinger af data i gråt, hvidt og grønt. Der er data langs y-aksen i form af tal-værdier, men ikke langs x-aksen. Jeg går ud fra, at data viser negativ eller positiv udvikling på y-aksen, mens x-aksen angiver et tidsligt forløb. Men jeg er ikke sikker.

Det er muligt, at en astmatiker uden problemer forstår brugen af Pers plugin. Tallene, datatyperne og data-fremstillingerne lader til at høre til en vanlig information-kontekst for astmatikere, mens ikke-astmatikere muligvis – ligesom jeg – vil studse lidt over brugen af plugin’et.

Hvad angår placeringen af plugin’et giver det helt sikkert mening, at tilføje data via kontrolpanel-delen af WordPress. Men jeg er ikke sikker på, at jeg helt forstår, hvorfor data-fremstillingen foregår bag gardinerne. Hvis man efter indlog til kontrolpanelet klikker videre på Bloggens navn, for at se front-end delen, kan man klikke sig videre til:

http://multimusen.dk/your-asthma-diary/

Her finder man også en historik, der beskriver med de tidligere nævnte noter, hvordan helbredstilstanden har udviklet sig over et længere forløb. Måske der kunne ligge en fordel i at begge dele, datafremstillingen, historikken og formularen til at indføje ny data lå sammen på front-end delen? Stadig med indlog måske?

Alt i alt en nem og let-tilgængelig applikation, der henvender sig til en specifik målgruppe og løser denne målgruppes behov på enkel vis. Som plugin er den desuden et venligt bidrag til andre brugere, der kunne ønske sig at holde et vågent øje med deres peakflow. Eneste forudsætning synes at være WordPress, men med et par millioner brugere burde det ikke være noget problem. Da teksten ligeledes er på engelsk er sproget i alle fald ingen forhindring.